péntek, október 30

Zárás....

Nos véget ért az első hónap mind a két csoportnak.Sokat erősödtek amit szerintem magukon is észrevettek a csoportok tagjai.Lassan meg is indultak a Kettlebell golyók rendelései ami azt jelenti, hogy megkezdődött az elkerülhetetlen vasmérgezés....:)Megtanultuk a swing és a török felállás egyes fajtáit.Illetve megismerkedtünk velük.Azért javítom ki megismerkedésre a mondatot, mert aki jár edzésekre az tudja hogy olyan hogy tökéletesen megtanulni és alkalmazni ..............Nos igen nehéz. Jövéhéten úgy tervezem hogy elkezdjük egy nagyon hasznos gyakorlat elsajátítását a Clean-t. Sok gyakorlat ezzel indulhat és fontos lesz hogy mindenki nagyon igyekezzen hogy beleégesse magába a gyakorlat elemeit. Úgy tűnik hogy most nem várt okok miatt nem tudok a csoportokkal együtt edzeni, ami kicsit elszomorít, de igyekszem ,,megoldani " a dolgot. Ma ha minden igaz megkapom az anyagot a Szerdai edzésünkről és felteszem a videót/fényképeket.Power To You!!!

szerda, október 28

Hamarosan!!!!!!

Elkészültek a fényképek és a videó a mai edzésről.Így hamarosan fel is kerülnek a blogra.......

Fénykép, videó.....

Kedves Kettlebell harcosok.
Aki ma eljön edzésre 17:30-kor az(persze csak ha beleegyezik)résztvevője lesz egy kis fényképezésnek és videózásnak.Szeretném ha egy kicsit bele lehetne látni a munkába amit folytatunk a teremben.De természetesen ne csak filmezésre készülj.Hisz tudod miért megyünk oda:):)

csütörtök, október 22

Megjött a 40-es!!!!!

Ma megjött végre a 40 kg-os bellem. Már ott van a szertárban összeláncolva szépen a többiekkel.:)Ki is próbáltam a nagy öröm hatására.Csináltam vele egy kis edzést: -
  1. egy Tgu bal kézzel, majd egy jobb kézzel(és ebből volt 4 kör)
  2. Utánna a 32-essel 3 bal kézzel és 3 jobb kézzel egyszerre(ebből volt 4 vagy 5 kör)
  3. Utánna a 20-assal 4 bal kézzel és 4 jobb kézzel(ebből volt 2 vagy 3 kör)
Utánna akartam még snatchelni egy kicsit, ezért csináltam a 32-essel 3 bal kezes és 3 jobb kezes snatchet-ebből volt kb 7 kör.
Ma a 2-es csoport edzett és elég sok TGU volt benne.Miután már jól megizzadt a csoport rátértünk a swingre.
Tehát:- 10 kör swing Tabata protokol rendszerben: 20 mp on-10 mp off.Nagyon szépen végignyomták és ez tetszik nekem:)
Utánna csináltunk 4 x1 perc bordásfalon lógást ami úgy gondolom nagyon erősíti a fogást és az alkart.De hát mind a swinghez mind más gyakorlatokhoz nagyon nagyon erős fogás kell.
Nos ez volt a hétre. Holnap elutazom ezért legközelebb csak Hétfőn frissítem a blogot. Jó hétvégét és jó lazulást kívánok mind a két csoport minden tagjának.Power To You Kiki és véged van!!!

szerda, október 21

És te vajon mennyire feszítessz?

Mai edzésünk:
  1. TGU gyakorlása elemenként. Egészen a híd tartásig felmenttünk, majd amikor már egész jól memorizálva lett akkor hídból egészen állásig, majd vissza.Először cipővel gyakoroltunk.Utánna pedig következhetett a fiúknak 16-os a lányoknak 8-as Bell.
  2. Hogy legyen valami pofája is a dolognak ezért a TGU gyakorlás végén mindenki csinált önállóan oldalanként 2-2 TGU-t.
  3. Utánna jött 12 kör swing.(3 kör bal kéz - 3 kör jobb kéz- 2 kör váltott kéz- és végül 4 kör kétkezes swing.
  4. Persze még nem értek véget a ,,megpróbáltatások". Jött 4 perc folyamatos fekvőtámaszhelyzetben hídtartás. Nagyon brutál:)
  5. Nyújtás
És most feltenném a kérdést mind a két csoportom összes tanulójának.Jól figyelj!!!!!!
Amikor 12 körös swinget csinálunk és a 8. vagy 9. körnél tartunk akkor mennyire feszítesssz???Természetesen csak a saját lelkiismereted tud ellenőrizni maximálisan téged(mert nekem erre nincs kapacításom).Ha úgy gondolod hogy csalsz- és sokszor- akkor feszíts mégjobban!!!!Hisz tudod!! Ha erőröl beszélünk akkor a Kettlebellt értjük alatta. És ha Kettlebellről akkor az erőt!!Power to you!

kedd, október 20

Török felállás egészében......

Ma átvettük a 2-es csoporttal a török felállást egészében!!Nagyon nehéz gyakorlat de egész szépen haladnak a srácok.És úgy néz ki hogy új emberek is csatlakoznak a csoporthoz, igazán nagy örömömre.:)Hmmm friss hússs!!!:)Ide vele!!

Mostantól nem 2 hanem 3!!!!!!!!!

Mostantól nem heti 2 hanem 3 edzésre jogosít fel mindenkit a havi tagsági bérlete!!!Tehát kiválasztod a heti 4 edzésidőpont közül azt amelyik neked tetszik és ha van kedved 3 edzésre járhatsz hetente!!!Használd ki!!Csak nyerhetsz vele!!Power to you!!!

Figyelem!!!!Figyelem!!!Edzésidőpont változás!!

10. 21.-én Szerdán edzésidőpont változás!! A szokásos időponttól eltérően 17:30-kor kezdődik az edzés a suliban. És nem a szokásos teremben tartjuk hanem ugyanabban az épületben a másik kisebb teremben. Csütörtökön is ebben a kis teremben lesz az edzés!!!!Jövő héten pedig Hétfőn és Szerdán is 17:30-kor kezdünk!!!!(de ekkor már a szokásos nagy teremben)

hétfő, október 19

Török felállás.....gyakorold.....gyakorolddd!!!!!

Ma elkezdtük a kedvenc gyakorlatom tanulását. Hétfőn lévén az egyes csoporttal indult a hét, de voltak akik a múlt heti elmaradt edzés miatt a 2-es csoporttból is megjelentek. És persze az ellenkezője is. VOLTAK AKIK NEM JÖTTEK EL!!!!!Bizony ez nagyon rossz dolog mert mint már annyiszor említettem nagyon fontos a rendszeresség. Hisz minden gyakorlat szintte egymásra épül. MInden gyakorlatnál ott a csípő és a farizmok és comb feszítése.......
Miután bemelegített a csapat elkezdtük a török gyakorlását. Egészen elmenntünk a 7. elemig amikor már felmész híd tartásba és onnan vissza. Látszott hogy új még ez a fajta mozgás forma a srácoknak és lányoknak ezért úgy találtam hogy elég is lesz mára eddig az elemig. A török után visszakapták a swingüket a srácok/lányok és nyomtunk is egy kemény 12 körös váltott kezes/egykezes/ kétkezes swing menetet. Itt én is bekapcsolódtam egy 28 kg-ossal mert sajna előtte kimaradt az edzésem amit meg akarttam csinálni. A 12 kör után pedig csináltunk 3 x 50 db ablaktörlő gyakorlatot. Aki úgy éreztte az csináhatott 30-akat is. Egészen kemény kis edzés sikeredett ebből a maiból és már már kezdem úgy érezni hogy nagyon szépen halad ez a csoport. Ha tehetném akkor elővennék egy videófelvételt és megmutatnám nekik hogy milyen volt az első edzésük. Mennyire megterhelő volt. De most már tisztán és világosan látszik, hogy ráléptek a fejlődés útjára. Csak így tovább. És természetesen ne felejtsétek el, ez nem az én érdemem: EZT TI CSINÁLJÁTOK SAJÁT MAGATOKKAL!:) Bár kicsit fáradt voltam a hétvége miatt az edzés előtt de a végére egészen felvillanyozódtam. A háború még csak most kezdődik!!:)

csütörtök, október 15

Itt az új rész az Október 14-16.-i vizsgánkról ahol elnyertük a jogot hogy odaírhassuk a nevünk mellé hogy RKC!!Ha jól megfigyelitek akkor láthatjátok hogy én is ott vagyok a filmkockákon.Klikk ide!!

Egykezes váltott swing

Nos ma úgy döntöttem hogy kicsit belekóstolunk a 2.-es csoporttal az egykezes és azon belül is a váltott swingbe. Egész szépen alakul a csapat erőnléte, de természetesen 2 heti kettlebell edzéstől még senki sem lesz világbajnok Kettlebell harcos. Vannak emberek akik már nagyon szépen érzik a swinget de vannak akik még csak most kezdenek ráérezni a dologra. Külön kiemelném J. János és G. Ádám valamint G. Dávid munkáját, mert ők nagyon szépen figyelnek a telljes feszítésre.Hajrá csak így tovább!!De a többieken is látok változást.Mivel még nekem is új az oktatói tevékenység, ezért nekem is van mit tanulnom és tanulok is. Ma kicsit felgyorsítottuk a tanulási folyamatot és egy rövid ismétlés után (deadliftek és swingek gyakorlása)el is kezdtük az edzést.
  1. 12 kör swing a következő képpen:3 kör bal kezes swing-3 kör jöbb kezes swing-4 kör váltott kezes swing-2 kör kétkezes swing. 20 mp on 20 mp off kivitelben.
  2. Utánna következett egy kiegészítő gyakorlat amit gondolom nagyon élveztek:)4 kör fej körül körzés 1 perc on 1 perc off módon.A 3 kör környékén már én sem bírtam és leengedtem egy kis időre.
Utánna megcsinátuk a kötelező nyújtó gyakorlatokat és végül visszahordtuk a súllyokat a szertárba.Szivesen megmutatnám nekik az smr henger előnyeit is de egyenlőre még igyekszek kihasználni az egy óra álltal nyújtott lehetőségeket is.
Jövő héten belekóstolunk a Török felállás gyakorlatba és mivel ez a gyakorlat az egyik kedvencem ezért már nagyon várom.
Ma én is végigcsináltam a csoporttal az edzést és nagyon élvezttem. Már el is felejtettem hogy milyen jó érzés ha sok harcos ember között kell swingelni.Hamarosan teszek fel videókat az edzésről hogy mindenki láthassa hogy miről is szólnak ezek a dolgok.Power To You Kiki!!!!!!:)

szerda, október 14

Lassan vissza....

Lassan 2 hete már hogy nincs netem és hogy nem vezetem a blogot. Sok minden történt a 2 hét alatt és az az igazság hogy telljesen összefuttottak a fejem felett a dolgok. Beindult múlt hét hétfőn az első csoportom, kedden pedig a második. Szerettem volna már az elejétől kezdve vezetni a történéseket de sajnos nem így jött össze. Most igyekszem majd hamarosan pótolni mindent és remélem hogy már lassan lesz saját netem is.
Nos egy pár dolog a csoportokról. Hamarosan felteszem a csoportok neveit egy lista formájában és egy pár édekességet is róluk. Naggyából 20 -21 fő jött össze az induláskor de még vannak jelentkezők. AMI NAGYON FONTOS AZ AZ HOGY MÁR CSAK EZEN A HÉTEN TEHETED MEG HOGY JELENTKEZEL HA MÉG NEM VAGY BENNE A CSOPORTOK VALAMELYIKÉBEN.Később sajnos már nincs mód arra hogy eggyütt tudj haladni a csoporttal, mivel itt egymásra épülő elemek vannak. A múlt héten a kétkezes swing alapjait vettük át és ezen a héten is ezzel foglalkozunk, kiegészítve egy kicsit az egy kezes swinggel. Vegyes a társaság és bár vannak gyengébb fizikai adottságúak úgy gondolom hogy nagyon igyekszik mindenki és kiváncsian várom hogy hogy veszik majd az új akadályokat. Ma is lesz edzés 18:30-kor mindenkinek üzenem hogy jöjjön el mert a RENDSZERESSÉG az egyik alappillére a fejlődésének. Este még igyekszem idekerülni a gép elé és leírni a mai edzést és ha lesz időm akkor az elmúlt edzéseket is leírom amiket a csoportok csináltak.

csütörtök, október 1

Futás - guggolás - kiegészítők

Ma bent edzettem a munkahelyemen.(persze amikor volt egy kis szabadidőm).Kezdésnek volt 6 kör futás a futópályán. Ezt kineveztem bemelegítésnek. Utánna a következőt csináltam:
  1. 12x10 db gobblet guggolás(nem volt időmérőm így csak érzésre csináltam)24 kg-os bellel
  2. Egylábas guggoló pistol 4x2 oldalanként 16 kg-os súllyal
  3. háton fekvés kiinduló helyzet-utánna fej mögött a földön a bell-majd utánna bell felemel , előre hoz és felülés -felállás-felugrás-majd vissza lefekvés és súly fej mögé. Ebből 4 kör.(az utolsó 24 kg-os bellel) a többi a 16-ossal
  4. végül egy kis bottom up simán tartva 30 mp on -30 mp off kivitelben(kb 4 kör) Az utolsó a 24 kg-ossal
  5. Nyujtás
  6. Usgyi dolgozni
Még mindíg papírmunkákat intézek és kicsit elmaradtam azokkal a dolgokkal amiket szerettem volna a most induló csoportos edzésekkel kapcsolatban megcsinálni. A hét első felében még éreztem a lenületet, de mostanra kezd kicsit elveszni. Na lehet hogy ma korán lefekszek hátha jön valahonnan egy kis engergia löket..........