szombat, február 5

Stephen King

Csütörtöki edzésem: 12 x 20/10 swing 24 kg KB + 167 fekvőtámasz


Egy érdekes idézet a kedvenc írómtól:

"A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. Ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen."
Stephen King


Ha már itt tartunk leírok egy konkrét dolgot Stephen King-el való megismerkedésemről.Általános iskola 8. osztályos koromban történt hogy az első King könyvemet elolvastam. Még nem tudtam hogy az az író lesz az aki teljesen behálóz. Nagyon megtetszett a stílusa és eldöntöttem hogy még többet olvasok tőle. Talán az Ezüst pisztoly golyók volt vagy a Borzalmak városa már nem emlékszem pontosan.Nos kedves olvasó eddig elég egy síkú a történet ugye?

Hát persze. De nézzük tovább, mi történt. Egyre több King könyvet olvastam. Mindenhol kerestem őket és teljesen elvarázsolt. Szó szerint.Akkor kezdődtek azok a megmagyarázhatatlan véletlen egybeesések amik teljesen a King könyvekhez láncoltak.

Egy két dolog elkezdett megjelenni a könyvek olvasásakor az életemben. És most itt ki kell térnem régi ismerősökre és barátokra. Mert természetesen senki nem hitt nekem.

Fanatikus olvasóvá váltam. És onnantól kezdve nem olvastam semmi mást csak Kinget.

Már nem csak azért vártam hogy egy újabb könyvet olvashassak mert megtudok egy újabb ördögi történetet hanem mert vártam hogy vajon nálam mi történik meg belőle.

Őrültség? Naná!

Nézzünk bele a történtekbe: - Tóparti kísértetek: A könyv olvasása közben úgy alakult az időjárás kint ahogy a történet alakult. Amikor a könyvben esett akkor nálam is, ha vihar volt nálam is, ha JÉGESŐ ESETT NÁLAM IS!!Amikor kisütött a nap nálam is.

- Ragyogás : A történetben szereplő kisgyerek kap egy méhkast amit az ágya mellé rak éjszakára. Természetesen úgy ébred hogy méhek másznak rajta.Szerinted amikor ezt olvastam mi mászott a pólómon???? Hozzáteszem egy zárt szobában olvastam...............


- A köd : erről nem írok mert szerintem kitalálod hogy milyen jelenségre lettem figyyelmes :)

- Atlantisz gyermekei vagy Nem jön szememre álom : Egy kisfiú megnedvesíti az ujját és azzal szedi fel a tányérról az ottmaradt morzsákat. Vajon én abban a pillanatban mivel foglalatoskodtam? Természetesen szedegettem a morzsákat.


Még írhatnék dolgokat kedves olvasó de legyen ennyi elég. Mostanra már biztosan rágod magadban az olvasottakat. Te döntöd el hogy mit gondolsz. Rád bízom. Nekem megpecsételte a könyvolvasásomat egész életemre sajnos.Hogy miért sajnos? Mert kedves olvasóm ÉN 8.-OS KOROM ÓTA NEM OLVASTAM MÁST EDDIG CSAK STEPHEN KING KÖNYVEKET.

Számtalan ismerősöm próbált már meggyőzni hogy mástól is olvasssak valamit, de nem sikerült. Ne érts félre tisztában vagyok az egysíkú és hiányos olvasási szokásommal. És megfogadtam hogy egyszer mást is a kezembe veszek.(meg is próbáltam sikertelenül)

De a fent írt dolgok olyan mélyen elkaptak valami fonalat hogy csökönyösen maradtam annál aminél lehet izgulni hogy mi fog vajon történni.

Sajnos mostanában illetve az elmúlt években minden olvasást edzéssel pótoltam amit nagyon nagyon sajnálok.

Hisz nem csak a testet de az elmét is táplálni kell. Nos dióhéjban ennyit Kingről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése