szerda, november 25

Baleset, sérülés, vízhólyag......

Előfordulhat hogy amikor legjobban megy az edzés balesetet szenvedsz. Lehet ez egy kissebb- nagyobb sérülés, de lehet egy egyszerű vízhólyag is. Régi nagy közhely hogy az idő a legjobb szérum a sebekre, de nem véletlenül mondják ezt sokan. Most így 3 hét pihenés után, a jobb vállam rotátor köpenyének sérülése után, úgy gondolom hogy nagyon érdemes kivárni mindíg az időt. Még nem érzem tökéletesnek a vállam mozgását és vannak gyakorlatok(főleg a TGU ) amikor érzem hogy beszűkült a karom mozgása. Pedig majdnem egy hónapot pihentettem. Erre régen nem voltam képes. Történt már meg velem ugyanez a sérülés, de régen nem bírtam kivárni ennyi időt a gyógyulásig. Pedig fontos. Nagyon nagyon fontos. A szövetek amelyek sérülnek egy -egy ilyen balesetnél(figyelmetlenségnél) nagyon lassan gyógyulnak(forrnak) össze. Használhattam bármilyen nívós kenceficét, gyógyszert.Csak az idő volt ami érezhetően segített. Persze mindíg mennj orvoshoz ha valami nem stimmel. A tested a legjobb riasztó berendezésekkel van ellátva a világon. Jelez ha valami nem stimmel. Néha persze legyintessz hogy: - Á nem nagy ügy, kibírom!!
És természetesen kibírod. De ki kéri hogy kibírd? Talán egy bizottság előtt vizsgázol, aki azt vizsgálja hogy sérült testrésszel is képes vagy e sportolni??
A másik hogy foglalkozz magaddal. Ha felszakad a tenyered, vagy vízhólyaggal lesz tele, ne csak zsörtölődj hogy: - Á már megint nem tudok edzeni!! Kenegesd a tenyered és figyelj rá hogy ne legyenek bőrkeményedéseid. Van hogy azzal hogy besepred a problémáidat a szőnyeg alá, létrehozol automatikusan egy másikat.
Power To You!!

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást kívánok neked!

    Bajzáth RKC

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm Attila. Remélem hogy jól megy sorod és sok sok ,, fertőzött" embert tudhatsz magad mögött.:)

    VálaszTörlés