szerda, június 8

Clean and Squat.............

A mai nap Kettlebell gyakorlast tartottam.

Nagyon reg nem csinaltam mar elolguggolast, csak gobblet fele menntem el.
Hiba.

Egy Clean egy elolguggolas bal kezzel , egy Clean egy elolguggolas bal kezzel.................Osszesen 8 ismetles. Pihi . Majd jobb kezzel ugyanez..................... ( 24 kg KB)

Vegul 12 kort csinaltam meg a gyakorlasbol. Kb 100 guggolas, 100 Clean. Mivel mostanaban a labam egesz jo edzesben van ezert nem vette fel kulonosebben a dolgot. DE! A kezem baszki az nagyon elfaradt(elnezest a fiatal olvasok kedveert, nem szabad csunyan beszelni:) )
A fegyenc edzes kemenyen igenybe veszi a karjaim es ezt neha meg is erzem.

Vegul meg csinaltam egy kicsit ebbol: - a foldon ulsz es a labaid magad elott nyujtva. A suly az egyik oldaladnal. Aztan 20 x atrakod a masik oldalra , es oda vissza.
Ebbol volt 4 kor, minel gyosabban, suly erintse a foldet.

Vegul csinaltam egy smr masszazst mert a jobb kezem , illetve konyokom egy icipici gyulladasban szenved.

Power To You az izuleti gyulladasban szenvedoknek is!:)

2 megjegyzés:

  1. Szia Norbi!

    Még tegnap el akartam küldeni neked ezt a levelet de a végén elbénáztam így ma egy nap nyugalom után tudok ismét nekiállni! :)
    Először is engedd meg, hogy elmondjam nagyon érdekes blogot vezetsz rendszeresen olvasom és tetszik amit és ahogy csinálsz. A Fegyenc edzéssel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy egy-egy szintet mennyit vagy általában időben? Értem ezt úgy, hogy pl. az egykezes húzódzkodás első lépésénél vagy. A könyvben ez a rész is három nehézségi szintre van osztva egy kezdő, középhaladó és haladó szintre. Kétségem nincs afelől, hogy a haladó szint nem kihívás neked 50 falnál végzett fekvőtámasz nekem is inkább mentálisan "nehéz", hogy ne ugorjam át. De Te mennyit töltesz el egy ilyen lépcsőfokkal időben, hogy a következő lépésre térhess? Mennyi időt adsz az izületeidnek, hogy szokják a terhelést és a könyvben leírt elv se sérüljön?

    Köszönöm ha válaszolsz és jó munkát ott a messzeségben!

    Bálint...

    VálaszTörlés
  2. Szia Balint!

    Eloszor is koszonom a figyelmet a blogom irant es mindig orulok ha valaki jelzi hogy erdekli valamilyen szinten amit csinalok.
    A fegyenc edzes egy program. Es a programok ugy vannak jol ahogy ki lettek talalva. Ertem ez alatt azt hogy nem nagyon illik bennuk valtoztatni.
    Nalam ez ugy nez ki hogy minden egyes gyakorlat, minden egyes szintjen egy honapot gyakorlok,DE A HALADO KATEGORIABAN.Legalabbis amig el nem erek a 8. vagy 9. lepes-re. Mert terveim szerint ott en is vegig fogom nyomni a kedzo es kozephalado szinteket.
    Ha valaki akkor en tudom hogy milyen fontos az izuleteknek idot hagyni. Terveim szerint ezt az evet ezzel toltom.
    A kettlebell gyakorlatok segitenek hogy a 8. lepesig a halado szinteken masirozhassak felfele.DE! Van egy nagyon jo emlekezteto ha megis tul gyors lennek. Megpedig a testem. Ha valamit elsiettem akkor ugyis jelez.(mondjuk sajgo vegtagokkal).
    Igyekszem turelmesen vegigcsinalni a programot(kiveve persze a sajat kis valtoztatasaimat)
    A fegyenc edzes egy remek dolog, megis szazak fogjak elbukni a turelmetlenseguk miatt.(remelem en nem ezen emberek kozott leszek:) )
    Nos remelem megvalaszoltam a kerdesed es neked is minden jot.:)
    Norbi

    VálaszTörlés